Valencia CF17 agosto 2019

La Real Sociedad arrabassa ‘in extremis’ la victòria a un bon Valencia CF (1-1)

Oyarzabal, en el minut 100, iguala de penal un partit que el conjunt de Marcelino va meréixer guanyar

El conjunt valencianista tornava a la competició oficial exactament igual que la va acomiadar en la final de Copa del passat 25 de maig davant l'FC Barcelona, guanyant. Després d'una actuació sòlida i convincent, rematada per un gol de Kevin Gameiro en la segona part, Mestalla assaboria els tres punts quan un últim gir en un partit que es va allargar fins al minut 100, va trastocar el marcador. La Real Sociedad va empatar amb una miqueta fora de guió. El conjunt basc a penes va inquietar la porteria de Cillessen durant el segon temps, però va castigar en el descompte al Valencia CF. Després d'un penal assenyalat per mans, Oyarzabal va igualar la trobada des dels onze metres en un final de partit cruel per a l'equip que dirigeix Marcelino, mereixedor de sumar els primers tres punts del campionat.

Va començar fort la Real Sociedad, portant la iniciativa en els primers deu minuts de la trobada i aproximant-se amb insistència a la porteria del Valencia CF, amb algunes dificultats per a eixir del seu camp. Dues actuacions meritòries de Cillessen, blocando primer una pilota ajustada al pal de Januaj i desbaratant després una acció de perill amb els peus, van ficar al conjunt de Marcelino en el partit. El Valencia CF va prendre cos i va anar creixent amb el pas dels minuts, amb Coquelin governant la medul·lar en absència de Parejo i posant en destrets a Mikel Merino i Odegaard (tots dos van veure cartolina groga en accions en les quals el migcampista valencianista va estar involucrat) i trobant espais cada vegada amb més facilitat.

Corria el minut 57’ quan Kevin va posar per davant en el marcador al Valencia CF reblant al fons de la xarxa una construcció col·lectiva que ell mateix havia iniciat prèviament. El ‘9’, que ha demostrat al llarg de la pretemporada que travessa per un gran moment de forma i de confiança, anotava el primer punt del conjunt de Marcelino en la temporada 19.20 gràcies a una excel·lent assistència de Wass. El danés, llançat per Carlos Soler, connectava amb Gameiro amb una passada filtrada per davant de la defensa. El 1-0 va deslligar al Valencia CF, carburando a base de confiança, sent cada vegada més protagonista, inclinant el camp cap a la porteria de Moyá.

Guedes va tindre en les seues botes el 2-0, però una altra vegada el portera de la Real Sociedad va tornar a interposar-se en el seu camí cap al gol. Mestalla es venia a dalt, Marcelino demanava cap als seus des de l'àrea tècnica per a manejar adequadament el tram final del partit. La Real va fer un pas cap avant buscant l'empat i el conjunt valencianista va intentar ampliar el seu avantatge amb un dels seus millors registres: eixida ràpida i atac directe. Rodrigo va interpretar aqueixa pauta a la perfecció en un contraatac en el qual va superar a tots quants van tractar de frenar-lo, però el seu tret, amb incertesa, va acabar estavellant-se en el pal.

Gil Manzano va allargar fins que es va complir el minut 100 de partit i el temps afegit van passar moltes coses. Gameiro va poder rematar la seua actuació amb un segon tant, però el seu llançament de penal va marxar desviat per damunt del travesser. El ‘9’ no va encertar i la Real Sociedad, quan el partit ja semblava bestiar, va tindre una oportunitat de perill fora de guió de la qual va traure petroli. En una falta a la vora de l'àrea l'àrbitre va assenyalar penal per mans a favor dels txuri-urdines. Oyarzabal, des dels onze metres, va igualar la trobada. Mestalla va passar de cantar pràcticament el 2-0 a haver de conformar-se amb l'empat. Desenllaç cruel per al Valencia Cf.